Бармен
Кваліфікація: бармен
Детальніше за телефоном: +38(096)338-21-11 (Шанда Людмила Семенівна)
Форма навчання: вечірня
Кваліфікація: бармен 4-го розряду
Кваліфікаційні вимоги
Повинен знати:
- асортимент, рецептури, технологію виготовлення, правила оформлення і відпуску обмеженого асортименту алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних готових до споживання та змішаних напоїв, що складають класичну карту бару, закусок, страв і кондитерських виробів;
- температурні режими подавання готових до споживання та змішаних напоїв, закусок, страв;
- умови і терміни зберігання кулінарної продукції та покупних товарів, вимоги до якості барної продукції;
- основи національного та безпечного харчування;
- правила етикету і технологію обслуговування споживачів за барною стійкою та в залі;
- правила роботи закладів ресторанного господарства;
- правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями;
- основні типи барних карт (класична, винна, дегустаційна, сезонна, чайна, коктейльна, кальянна, сигарна і пр..).
- правила проведення інвентаризації;
- правила роздрібної торгівлі тютюновими виробами;
- форми розрахунку зі споживачами, в тому числі за кредитними та дисконтними картками;
- порядок оформлення рахунків і розрахунку по них із споживачами;
- програми і знижки, що діють у певні години і дні у закладах ресторанного господарства, правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, реєстраторів розрахункових операцій (РРО), барного інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
- правила експлуатації відео-та аудіотехніки, R-kepper (1С);
- іноземну мову міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму;
- правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни, основи галузевої економіки і підприємництва, правових знань, конфліктології.
Повинен вміти:
- обслуговувати споживачів;
- володіти комунікативними здібностями, базовим словесним запасом, пропонувати, демонструвати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові соки та мінеральні води), кондитерські вироби, закуски, страви;
- готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
- брати участь у розробці барних карт;
- застосовувати різні способи декорування посуду для напоїв;
- брати учать у проведенні інвентаризації бару;
- складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
- відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
- забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання; оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
- експлуатувати та обслуговувати аудіо-та відеоапаратуру, R-kepper (1С);
- контролювати дотримання споживачами культури поведінки;
- вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;
- підраховувати та здавати гроші
Загальнопрофесійні вимоги
Повинен:
- раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
- дотримуватися норм технологічного процесу;
- не допускати браку у роботі;
- знати і виконувати вимоги нормативних актів з охорони праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
- використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
- знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
- володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.
Кваліфікація: бармен 5-го розряду
Кваліфікаційні вимоги
Повинен знати:
- асортимент, рецептури, товарознавчі характеристики, технологію виготовлення, порядок оформлення та відпуску широкого асортименту алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних готових до споживання та змішаних напоїв, закусок, холодних та гарячих страв, покупних товарів, які реалізуються у винних барах, коктейль-барах, коктейль-холах та інших барах;
- повну назву напою (оригінальна назва на іноземній мові), країна походження, виробництво (регіон), особливості (смак, запах, колір та ін.);
- технологію приготування змішаних напоїв у шейкері, блендері, міксері, групових напоїв (крюшонів, грогів, глінтвейнів, пуншів);
- основи організації та нормування праці;
- основні типи барних карт (класична, винна, дегустаційна, сезонна, чайна, коктейльна, кальянна, цигаркова та ін.);
- принципи розробки барних карт; принципи опису напоїв барної карти; стилі і способи оформлення барних карт;
- техніку “фрі-стайл”;
- найбільш популярні в регіоні напої (включаючи знання національних торгових марок і їх історію);
- способи декорування посуду для напоїв;
- систему ціноутворення напоїв;
- системи і методи оцінки праці працівників;
- основи менеджменту;
- правила міжнародного етикету, специфіку і технологію обслуговування іноземних споживачів;
- види сучасних видів торгово-технологічного обладнання, правила їх експлуатації, барного інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
- 1-2 іноземні мови міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму; правила експлуатації відео-та аудіотехніки;
- правила та норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни;
- основи галузевої економіки й підприємництва, правових знань, конфліктології.
Повинен вміти:
- обслуговувати споживачів: пропонувати, демонструвати, реалізовувати готові до споживання алкогольні, безалкогольні, слабоалкогольні напої, страви, закуски, кондитерські вироби;
- проводити обслуговування споживачів під час масових заходів (в умовах виїзного кейтерингу/фуршету/банкету);
- готувати алкогольні та безалкогольні змішані напої: міцні, десертні, ігристі, з фруктами, яйцем, шаруваті коктейлі, крюшони, пунши, гроги, глінтвейни, дейзі тощо;
- змішувати компоненти напоїв в шейкері, крюшонницях, блендері, збивати їх за допомогою інструментів;
- використовувати фрістайлінг у роботі;
- брати участь у ціноутворенні напоїв;
- готувати холодні та гарячі закуски: з грибів, сандвічів, канапе, сосисок, ковбаси, шинки, фаршированих яєць, овочів, фруктів, ягід тощо;
- зустрічати споживачів, ознайомлювати їх з асортиментом і рецептурою напоїв, які реалізуються в барах;
- раціонально організовувати роботу і керувати барменами, які мають нижчу кваліфікацію;
- забезпечувати додержання порядку розрахунків із споживачами, ведення необхідного обліку, складання та здавання товарних звітів, виручки, чеків.
Загальнопрофесійні вимоги
Повинен:
- раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
- дотримуватися норм технологічного процесу;
- не допускати браку в роботі;
- знати і виконувати вимоги нормативних актів з охорони праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
- використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
- знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
- володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.