Бармен

Кваліфікація: бармен

Детальніше за телефоном: +38(096)338-21-11 (Шанда Людмила Семенівна)

Форма навчання: вечірня

Кваліфікація:  бармен 4-го розряду

Кваліфікаційні вимоги

 Повинен знати:

  • асортимент, рецептури, технологію виготовлення, правила оформлення і відпуску обмеженого асортименту алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних готових до споживання та змішаних напоїв, що складають класичну карту бару, закусок, страв і кондитерських виробів;
  • температурні режими подавання готових до споживання та змішаних напоїв, закусок, страв;
  • умови і терміни зберігання кулінарної продукції та покупних товарів, вимоги до якості барної продукції;
  • основи національного та безпечного харчування;
  • правила етикету і технологію обслуговування споживачів за барною стійкою та в залі;
  • правила роботи закладів ресторанного господарства;
  • правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями;
  • основні типи барних карт (класична, винна, дегустаційна, сезонна, чайна, коктейльна, кальянна, сигарна і пр..).
  • правила проведення інвентаризації;
  • правила роздрібної торгівлі тютюновими виробами;
  • форми розрахунку зі споживачами, в тому числі за кредитними та дисконтними картками;
  • порядок оформлення рахунків і розрахунку по них із споживачами;
  • програми і знижки, що діють у певні години і дні у закладах ресторанного господарства, правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, реєстраторів розрахункових операцій (РРО), барного інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
  • правила експлуатації відео-та аудіотехніки, R-kepper (1С);
  • іноземну мову міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму;
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни, основи галузевої економіки  і підприємництва, правових знань, конфліктології.  

 Повинен вміти:

  • обслуговувати споживачів;
  • володіти комунікативними здібностями, базовим словесним запасом, пропонувати, демонструвати,  реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові соки та мінеральні води), кондитерські вироби, закуски, страви;
  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
  • брати участь у розробці барних карт;
  • застосовувати різні способи декорування посуду для напоїв;
  • брати учать у проведенні інвентаризації бару;
  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання; оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
  • експлуатувати та обслуговувати аудіо-та відеоапаратуру, R-kepper (1С);
  • контролювати дотримання споживачами культури поведінки;
  • вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;
  • підраховувати та здавати гроші

Загальнопрофесійні вимоги

         Повинен:

  • раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
  • дотримуватися норм технологічного процесу;
  • не допускати браку у роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів з охорони праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

Кваліфікація: бармен 5-го  розряду

Кваліфікаційні вимоги

 Повинен знати:

  • асортимент, рецептури, товарознавчі характеристики, технологію виготовлення, порядок оформлення та відпуску широкого асортименту  алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних готових до споживання та змішаних напоїв, закусок, холодних та гарячих страв, покупних товарів, які реалізуються у винних барах, коктейль-барах, коктейль-холах та інших барах;
  • повну назву напою (оригінальна назва на іноземній мові), країна походження, виробництво (регіон), особливості (смак, запах, колір та ін.);
  • технологію приготування змішаних напоїв у шейкері, блендері, міксері, групових напоїв (крюшонів, грогів, глінтвейнів, пуншів);
  • основи організації та нормування праці;
  • основні типи барних карт (класична, винна, дегустаційна, сезонна, чайна, коктейльна, кальянна, цигаркова та ін.);
  • принципи розробки барних карт;  принципи опису напоїв барної карти; стилі і способи оформлення барних карт;
  • техніку “фрі-стайл”;
  • найбільш популярні в регіоні напої (включаючи знання національних торгових марок і їх історію);
  • способи декорування посуду для напоїв;
  • систему ціноутворення напоїв;
  • системи і методи оцінки праці працівників;
  • основи менеджменту;
  • правила міжнародного етикету, специфіку і технологію обслуговування  іноземних споживачів;
  • види сучасних видів торгово-технологічного обладнання, правила їх експлуатації, барного інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
  • 1-2 іноземні мови міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму; правила експлуатації відео-та аудіотехніки;
  • правила та  норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни;
  • основи галузевої економіки й підприємництва, правових знань, конфліктології.

Повинен вміти:

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, демонструвати, реалізовувати готові до споживання алкогольні, безалкогольні, слабоалкогольні напої, страви, закуски, кондитерські вироби;
  • проводити обслуговування споживачів під час масових заходів (в умовах виїзного кейтерингу/фуршету/банкету);
  • готувати  алкогольні та безалкогольні змішані  напої: міцні, десертні, ігристі, з фруктами, яйцем, шаруваті коктейлі, крюшони, пунши, гроги, глінтвейни, дейзі тощо;
  • змішувати компоненти напоїв в шейкері, крюшонницях, блендері, збивати їх за допомогою інструментів;
  • використовувати фрістайлінг у роботі;
  • брати участь у ціноутворенні напоїв;
  • готувати  холодні та гарячі закуски: з грибів, сандвічів, канапе, сосисок, ковбаси, шинки, фаршированих яєць, овочів, фруктів, ягід тощо;
  • зустрічати споживачів, ознайомлювати їх з асортиментом і рецептурою напоїв, які реалізуються в барах;
  • раціонально організовувати роботу і керувати барменами, які мають нижчу кваліфікацію;
  • забезпечувати додержання порядку розрахунків із споживачами, ведення необхідного обліку, складання та здавання товарних звітів, виручки, чеків.

 Загальнопрофесійні вимоги

    Повинен:

  • раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
  • дотримуватися норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів з охорони праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності  та трудового законодавства в межах професійної діяльності.